Over
Het pand werd in 1929 gebouwd door Herman Aartsen die er toen een schildersbedrijf en later een drogisterij en fotohandel vestigde onder de naam "Het Kruispunt". Voordat in 1988 café Manus werd opgericht door Manus, heeft de horecazaak nog enkele andere namen gekend; 't Putje, Auberge Louis en Cavelier.
Als toenmalige stamgast beviel Andrea het zo goed, dat zij op een gegeven moment besloot aan de andere kant van de tap te gaan staan. Op 1 maart 2009 nam ze het café over van Manus. De formule van Café Manus heeft ze destijds bewust intact gelaten: een gezellig bruincafé met allerlei biersoorten en regelmatig verschillende activiteiten. Een 'natte horeca' locatie waar iedereen zich thuis voelt. Ook bleven de vaste personeelsleden hangen. De jongeren die hier in de jaren 90 vaak vertoefden, hebben inmiddels zelf kinderen die tot de vaste bezoekers behoren. De leeftijd van onze gasten is dan ook heel gevarieerd van 18 tot 50+. Werkende mensen die doordeweeks na het werk een drankje komen doen om te ontspannen, fietsers die in de zomer op het terras neer stranden en jeugd die in het weekend komen feesten.
Assortiment
We hebben een uitgebreid assortiment van verschillende (speciaal) bieren op tap, fles en blik. Daarnaast bieden we verschillende koffie's, likeuren en wijnen aan. Uiteraard hebben we ook een alcoholvrij assortiment en een kleine kaart om de honger te stillen.
Iedere maand hebben we een biertje van de maand passend bij het seizoen.
Deze maand hebben we een Belgian Blond; Tietje met een percentage van 7,5%. Een fris, toegankelijk biertje met een subtiele zoetheid door de sinaasappelschil in combinatie met fijne kruiden.
De maand oktober is de internationale actiemaand in de strijd tegen borstkanker. Brouwerij De Leite is dan ook trotse sponsor van stichting BABC (Beautiful After Breast Cancer).
Iedere maand hebben we een gin van de maand.
Deze maand hebben we Early Harvest dry Gin, een zachte gin gemaakt van de bloemen en bessen te vinden in de heuvels van het Peak District rondom de distilleerderij. Je ruikt hints van vlierbloesem, wilde bosbessen en gaspeldoorn. Je proeft bessen naast de frisse, groene smaken van bosbessenblad en de herkenbare dennen van jeneverbes met een afdronk van verwarmende Szechuanpeper.
De blaadjes vallen van de bomen en de herfst is begonnen. Tijd voor een lekker Bockbiertje!
Groote Heidebock, een lentebock van 7,5% gebrouwen door microbrouwerij Mølder & Coöp uit Pelt, België. Een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier dat 1 maand heeft gerijpt op huisgebrande cacaonibs afkomstig uit Ecuador.
Mock A-Bock, een bockbier van 8% gebrouwen door brouwerij het Veem uit Eindhoven. Traditioneel ondergistend en gebrouwen met 99% Munich mouten, voeg daar een verwarmende diepte van mokka aan toe en je hebt een heerlijke Doppelbock.